Külföldi BL-csapatnál folytatja a Juventustól kitett veterán játékos – sajtóhír

Külföldi BL-csapatnál folytatja a Juventustól kitett veterán játékos – sajtóhír

A korábbi várakozásoknak megfelelően nagyon úgy tűnik, hogy a Juventus korábbi csapatkapitánya valóban a Bundesligában folytatja pályafutását…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Romeo Agresti arról számolt be, hogy a Juventus első csapatának keretéből kitett Leonardo Bonucci ma este elutazik a BL-résztvevő Union Berlin csapatához, hogy holnap átessen a szükséges orvosi vizsgálatokon, mielőtt a német klubhoz szerződik.

A 36 éves hátvéd a közelmúltban játszotta 500. tétmérkőzését a torinói gárda mezében, melyet 2010 óta erősít, leszámítva az AC Milannál töltött 2017-2018-as idényt. Bonucci ez idő alatt nyolc bajnoki címet, öt olasz Szuperkupát és négy olasz kupát nyert az “Öreg Hölgy” játékosaként, miközben 2015-ben és 2017-ben egyaránt BL-döntőt játszhatott. A veterán játékost még egy évig köti szerződés a csapathoz, így átigazolási díj fejében válhatnak meg tőle, de akár fel is bonthatják a megállapodást.

Bonucci 2008 óta 120 mérkőzésen szerepelt az olasz válogatottban, tagja volt a 2021-es Európa-bajnokságon diadalmaskodó és a 2012-es Eb-n ezüstérmes csapatnak.

Az olasz sajtó szerint Bonucci a jogi eljárást is fontolóra vette a csapat ellen, amely élő szerződéssel tette ki őt a keretből, de úgy tűnik, hogy most már az új klubjára fog koncentrálni.

A korábbi beszámolók értelmében a Lazio és a Fiorentina is érdeklődött iránta, a veterán hátvéd azonban inkább Németország felé veheti az irányt.

fociclub