Itthon: Mégsem tart „léleképítő” előadást a szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében a terrorizmusért elítélt Budaházy György

Itthon: Mégsem tart "léleképítő" előadást a szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében a terrorizmusért elítélt Budaházy György

A tankerület ellenezte, úgyhogy áttették a rendezvényr az önkormányzat egyik helyiségébe.

Az MSZP-s Harangozó Tamás arról beszélt az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben, hogy Szekszárdon nemrég sokakban megbotránkozást és félelmet keltett, amikor kiderült, hogy a terrorista cselekményért jogerősen elítélt és közügyektől eltiltott bűnöző, Budaházy György a helyi Garay János Gimnázium dísztermében fog előadást tartani. Erről korábban Hadházy György független országgyűlési képviselő posztolt a Facebook-oldalán:

Néhány nappal később a tankerület vezetője közölte, hogy erre nem kerülhet sor, a rendezvényt azonban az önkormányzat egyik helyiségébe tették át.

Lehet-e ma Magyarországon egy terrorista cselekményért elítélt bűnözőnek közintézményben nyilvános rendezvényt tartania?

– tette fel a kérdést Harangozó.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában megerősítette, hogy a tankerület vezetője, Gulyás szerint helyesen, úgy döntött, az említett rendezvénynek nem ad helyet. Hozzátette: Budaházy György büntetőeljárása a jogállami alapelveknek nem tett eleget, hiszen nem tarthatott volna 14-16 évig. Ennek ellenére a meghozott ítéletet mindenkinek tiszteletben kell tartania, ahogy a köztársasági elnök által gyakorolt és a kormány által ellenjegyzett kegyelmet is.

Ez nem teszi meg nem történtté a cselekményeket, ezért a tankerület döntése a kormány álláspontját világosan tükrözi – mondta.

Arról, hogy miért engedhette ki Budaházy-t a börtönből a Fidesz, itt írtunk bővebben:

HVG