Sport: December elején derül ki, kik lesznek a magyar válogatott csoportellenfelei a 2024-es Eb-n

Sport: December elején derül ki, kik lesznek a magyar válogatott csoportellenfelei a 2024-es Eb-n

Marco Rossi vezetésével 1985 óta először jutott ki egyenes ágon világversenyre a magyar futballválogatott. Az olasz szakvezetőről a selejtezősorozat utolsó meccsének másnapján könyv jelent meg, amelynek apropóján az élete számos fordulatát felelevenítette a „mister”.

Kedden zárul a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtező-sorozata, december 2-án Hamburgban pedig kiderül, hogy melyik csoportba kerülnek a németországi kontinenstornára kijutott csapatok, köztük a magyar válogatott.
Sokáig úgy tűnt, hogy a magyar csapat akár az első kalapból is várhatja a decemberi sorsolást, ám most már szinte biztos, hogy a második kalapba kerül, mivel az elsőben a rendező ország mellett a legjobb öt csoportelső kap helyet. Amíg a hétfői és a keddi mérkőzések véget nem érnek, pontosan nem lehet tudni, hogy kik lehetnek Szoboszlaiék ellenfelei Németországban. Sőt, mivel a Nemzetek Ligáján keresztül is ki lehet jutni a tornára, a végső névsor csak március végén válik hivatalossá.

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott múlt csütörtökön, a bolgárok ellen Szófiában elért 2-2-es döntetlennel biztosította a helyét az Eb-n, vasárnap pedig a Puskás Arénában Szoboszlai Dominik vezérletével 3-1-re legyőzte a montenegrói nemzeti tizenegyet.
Az Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között rendezik tíz német városban.
A december 2-i sorsolással kapcsolatban – a pontos kalapbesorolások híján – egyelőre csupán annyi bizonyos, hogy a rendező német válogatott az A-csoport egyes helyére kerül, és ezúttal is minden kalapból egy válogatott kerül egy csoportba.

Marco Rossi: Teljesen más edző vált belőlem Magyarországon

Az Európa-bajnokságot jövő nyáron rendezik Németországban.

Írta a HVG