Itthon: Ordenáré stílusú panaszlevelet írt az OMSZ-nek egy nő, mert az őt szállító mentő megállt egy újraélesztéshez

Itthon: Ordenáré stílusú panaszlevelet írt az OMSZ-nek egy nő, mert az őt szállító mentő megállt egy újraélesztéshez

A nő, akinek felkarsérülése volt, egy órát várt arra, amíg egy embert próbálnak újraéleszteni, de elfogyott a türelme.

Nem mindennapi posztot rakott ki a közösségi oldalára az Országos Mentőszolgálat, egy felháborodott panaszlevelet idéznek benne, amelyet egy páciens írt nekik, aki nehezményezte, hogy az őt szállító mentők egy, az övénél sürgősebb és életbevágóbb eset miatt megálltak, és neki várnia kellett ezalatt.

A bejegyzésben azt írják, egy negyven év körüli nőhöz riasztották a mentőket, aki a felkarján sérült meg. A nő helyszíni ellátást kapott, a mentőkocsiba ültették, hogy a kórházba szállítsák, ám közben egy újabb esethez hívták őket. Egy közelben zajló újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás. A 60 év körüli férfi életét a mentők összehangolt munkája ellenére sem lehetett megmenteni, a helyszínen elhunyt. Ezután folytatták útjukat a kórházba a sérült nővel, 57 perc „késéssel”, ez pedig teljesen kihozta a sodrából a nőt.

Panaszlevelében a nő azt írta, „k****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje”, valamint azt, hogy ő nem ezért a szolgáltatásért fizeti „azt a kib****tt tb-t”.

A nő vizsgálatot és felelősségre vonást sürgetett, amiből utóbbi nem, előbbi viszont megtörtént, amiben megállapították, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta. A nő állapota stabil volt, 57 perc veszteglés történt, ám így az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség.

HVG