Bevándorlók támadása a karácsony szimbólumai ellen

Bevándorlók támadása a karácsony szimbólumai ellen

Gönczöl András
2023. december 21. csütörtök. 15:43

A lap egy jó példa bemutatásával indította összeállítását. Monfalcone polgármestere karakán harcot folytat az iszlám bevándorlók, az olasz törvényeket önkényes módon negligálókkal szemben. Anna Maria Cisint ellentmondást nem tűrően bezáratta a párosával, ám illegálisan megépített mecseteket, amelyekben a vallásgyakorlástól nagyon eltérően nemcsak kereskedelmi, de lázító tevékenységet is folytattak.

A nagyszámú helyi iszlám közösség a bezárás elleni tiltakozásul a tömeges, Monfalconét átszelő, hangos felvonulást választotta, így akarva kényszeríteni a polgármestert a törvényesen meghozott döntésének megváltoztatására.

„A felvonulás szervezőinek iszlám származási országaiban szigorúan tilos az ehhez hasonló kezdeményezés, amely az embereket a jelenlegi szabályozás megszegésére ösztönzi. Ha egy olasz egy iszlám vallású országban él, vagy akár csak odalátogat, és nem tartja tiszteletben annak szokásait, szabályait, nyilván a vallási szokásokat is bele értve, azonnal letartóztatják, megbüntetik, kiutasítják, és még ki tudja, mi mindennel büntethetik. A szervezőknek tudniuk kell, hogy egy demokráciában a népakarat nem felvonulással, hanem a szavazásban megnyilvánuló többség konszenzusával fejeződik ki. Emiatt, ha engednék a tüntetőknek, nemcsak azt a kötelezettségemet árulnám el, hogy tiszteletben tartom a törvényeket, amelyre polgármesteri hivatalomkor megesküdtem, hanem a bizalmat is elveszteném. Ez nem fog megtörténni, mert bennem van akarat és elszántság, hogy minden helyi lakos szabadságát megvédjem” – nyilatkozta a polgármester.

Az iszlám képviselői gyakorta nem tartják tiszteletben az olaszok keresztény szokásait, amelynek kiugróan szélsőséges példáját tapasztalhatták a Milánó közeli Villastanza település lakói, ahol december 16-án egy marokkói származású bevándorló tüzet gyújtott az egyik templomban. A szemtanúk elmondása szerint a férfi 14 óra körül, még lángoló fapálcával a kezében, érthetetlen mondatokat kiabálva sétált ki a templomból, ahol a betlehemet gyújtotta lángra.

A rendőrség hamar kézre kerítette az elkövetőt. A gyújtogatás jelentős károkat okozott a templomban, a falu történelmi épületében, teljesen tönkretéve a 1600-as évekből származó orgonát.

Cucchi polgármester keményen fogalmazott: „Ez egy gyáva és civilizálatlan támadás volt, amelyet harsogva el kell ítélni. Az orgona megsérült, és a polgárainkat megfosztották a misék lehetőségétől, ami még gyalázatosabb, hogy a barbár cselekedet, nyilván nem véletlenül, éppen közvetlenül karácsony előtt történt.”

Olaszországban nem ez az egyetlen, a napokban elkövetett karácsonyi szimbólumok elleni támadás. A migránsok vallási intoleranciája tűrhetetlen magasságokba emelkedett. Minden politikai erőnek kötelessége megállni, gondolkozni a megoldáson, mert olyan lejtőn találhatja magát, amelyről nagyon nehéz visszatérni – zárta sorait az újság.

Írta a Magyar Hírlap