Itthon: Szexuálisan zaklattak egy húszéves lányt a Gödöllői HÉV-en, az édesapja sniccerrel vágta meg a zaklató nyakát

Itthon: Szexuálisan zaklattak egy húszéves lányt a Gödöllői HÉV-en, az édesapja sniccerrel vágta meg a zaklató nyakát

A zaklató szabadlábon van, az apát őrizetbe vették.

Elmondta a névtelenséget kérő húszéves lány az RTL-nek mi történt vele a gödöllői HÉV-en. Édesanyjához indult vacsorázni vasárnap este Budapestről, amikor egy háromfős csapat felszállt Rákosfalván és zaklatták őt.

A lány elmondása szerint nem lehetett érteni miről beszélnek, mert egyszer ukránul, másszor magyarul hangoskodtak, nagyon nézték őt és trágár megjegyzéseket tettek rá. Az egyikük odalépett hozzá, mikor a szerelvény Mátyásföld környékén járt és végigsimította a lábát. Ijedtében rákiabált a férfi, de ettől a körülbelül negyvenéves zaklatója csak egyre agreszívabb lett.

Megpróbálta a férfi megütni a lányt, többször csak másik kettő társa rántotta vissza. Ekkor már félelmében elsírta magát. Elmondása szerint egész uton cigányozta a férfi, olyanokat mondott neki, hogy leszáll és megveri. A kerepesi megállónál mikor leszállt, a férfi megpróbált alányúlni.

A lány értesítette az édesapját, aki azonnal odamnet a megállóba és felelősségre vonta a három férfit. Szóváltás és dulakodás alakult ki közöttük, az édesapa pedig előkapott egy sniccert és megvágta az egyik férfi nyakát. A rendőrségi közlés szerint a zaklató jobb fülén és nyakán szenvedett súlyos sérüléseket.

A Pest vármegyei rendőr-főkapitányságon garázdaság és életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás. Az apát őrizetbe vették, a zaklatással gyanúsított férfi viszont szabadlábon van.

A Gödöllői HÉV vonalán egyre több szexuális bűncselekmény történt, a lakók pedig már többször kérték, hogy szereljenek fel kamerákat a szerelvényekbe. A MÁV ígéretei szerint a régi járművekbe már nem, de az újakba lesznek az utasteret figyelő kamerák felszerelve.

HVG