Bundesliga: a nyáron távozik az RB Leipzigtől Gulácsi riválisa! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a nyár folyamán távozni fog a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapatától a kapus, Janis Blaswich.

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Janis Blaswich 2022 nyarán került az RB Leipzig csapatához, ahol igen gyorsan meghatározó szerep jutott neki, miután októberben a Celtic elleni BL-mérkőzésen elszakadt Gulácsi Péter keresztszalagja. A kapus az előző idényben kiváló teljesítményt nyújtott, és a hamarosan véget érő szezont is jól kezdte, de Gulácsi felépülését követően visszább esett a formája, ami miatt január végén kikerült a kezdőből, és ezt követően csupán a Bayern elleni bajnokin állhatott a gólvonalon.

A Sky Sports értesülései szerint Blaswich a nyári átigazolási időszakban távozni szeretne a lipcsei alakulattól, hogy olyan klubhoz kerüljön, ahol első számú kapusként számolnak vele. Miután a Leipzig keretéhez a nyár folyamán a KRC Genktől igazolt belga tehetség, Maarten Vandervoordt is csatlakozik, így a klub megfelelő ajánlat esetén kész is lenne elengedni a 33 éves játékost.

Janis Blaswich az RB Leipzig színeiben összesen 63 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 19-et kapott gól nélkül hozott le. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 3 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub