Dárdai Pál ismét távozik a Hertha kispadjáról – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a Hertha BSC vezetősége döntést hozott a csapat magyar vezetőedzőjének jövőjéről…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

A német másodosztályban (2. Bundesliga) szereplő Hertha BSC együttese a szombat délutáni órákban erősítette meg hivatalos oldalán, hogy távozik posztjáról a csapat magyar vezetőedzője, Dárdai Pál.

A 48 éves szakember az előző idényben edzői pályafutása során harmadszor vette át a Hertha irányítását, amelyet pár héttel az évad vége előtt már nem tudott benntartani, jelenleg pedig egy alaposan meggyengült kerettel bíró csapatot kormányzott be a középmezőnybe.

“Rendkívül nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. A kiesés után sokáig azt sem tudtuk, kapunk-e licencet a másodosztályra, ő mégis elkötelezte magát mellettünk” – mondta el Benjamin Weber sportigazgató.

Dárdai leváltásra ellenére az igazgató megerősítette, hogy a magyar tréner továbbra is maradni fog a klubnál más minőségben, erről már korábban megegeztek.

“A Hertha BSC a családom. Harminc éve vagyok itt, minden fűszálat ismerek. Együtt felépítettünk valamit ebben a szezonban, amire büszke vagyok, és a legjobbakat kívánom a klubnak” – nyilatkozta Dárdai.

Dárdai korábban játékosként is hosszú éveken át, 1997 és 2011 között erősítette a csapatot, három fia, akik jelenleg szintén a klub alkalmazásában állnak, már Berlinben született ebben az időszakban. A tréner a felnőtt csapatot először 2015 februárja és 2019 nyara, másodszor 2021 januárja és novembere között irányította a mostani megbízatása előtt.

fociclub