Sargeant: Nem a pletykákkal foglalkozom, hanem a teljesítményemmel

Számos pletyka terjeng a Mercedes 17 éves protezsáltja, Kimi Antonelli csúcskategóriába érkezésével kapcsolatban: amellett, hogy a híresztelések szerint a Mercedes 2025-ben az olaszt ültetné be a távozó Lewis Hamilton helyére, olyan verzió is szárnyra kapott, miszerint már az idei szezonban lehetőséget kapna a Williams csapatánál Logan Sargeant autóját átvéve.

Az amerikai pilóta röviden felelt a Spanyol Nagydíj csütörtöki médianapján az ülése esetleges elvesztésével kapcsolatos kérdésekre a Formula.hu helyszíni jelenlétében: „Ez egyértelműen csak egy pletyka. Az emberek értenek ahhoz, hogyan legyenek nagy hatással a médiára.”

Amikor arról kérdezték, mit tehet annak érdekében, hogy jövőre is az F1-es mezőny tagja lehessen, így fogalmazott a Williams versenyzője: „Ha mást nem is, ilyen esetekben saját magára kell fókuszálnia az embernek. A lényeg az, hogy a lehető legjobb teljesítményét nyújtsa – ez segíthet abban, hogy a szezon végén a legelőnyösebb szituáció alakuljon ki. Próbálom a saját eredményeim növelni, a kisebb fejlesztéseink pedig ehhez hozzásegítenek: remélem, tudom hasznosítani őket.”

Arról pedig, hogy mennyire érzi inkorrektnek a pletykákat, így fogalmazott: „Nem feltétlenül korrekt, de az is lehet – nem számít. Minél keményebben kell próbálkoznom, hogy a legjobbat tudjam magamból kihozni. Számos olyan alkalom volt ebben az évben, amikor annak ellenére is, hogy remek munkát végeztünk, nem látszott meg az eredményen – ha ez történik, hiába adsz bele mindent, nem fog jól mutatni. Részemről, próbálom a teljesítményem minél inkább növelni, és a fejlesztéseink kihasználásával előrébb törni.”

formula.hu