Ön szerint ki nyeri a holland-francia rangadót? Szavazzon!

A nap meccsén a D csoport első helye a tét.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

A holland és a francia együttes a D csoport első helyéért csap össze pénteken 21 órától az Európa-bajnokságon.

Az első körben a franciák és a hollandok is a vártnál nehezebb győzelmet arattak: Didier Deschamps csapata csak egy öngóllal tudta legyőzni Ausztriát, Ronald Koeman tanítványai pedig hátrányból felállva, a hajrában szerzett találattal verték 2-1-re a lengyeleket.

A franciáknál a meccs előtti legizgalmasabb kérdés, hogy Kylian Mbappé játszhat-e Lipcsében, mivel a csatárnak eltört az orra az osztrákok elleni mérkőzésen.

A két csapat egymás elleni mérlege kiegyenlítettnek mondható, eddigi harminc meccsükön négy döntetlen mellett 14 francia és 11 holland siker született.

Ön szerint ezúttal ki nyer?

— voting control —

A meccset, amelynek Lipcse ad otthont, percről percre közvetítésben követheti majd a hvg.hu-n.

A nap két másik mérkőzését, a Szlovákia-Ukrajna és a Lengyelország-Ausztria találkozót folyamatosan frissülő cikkben tudósítjuk 15 és 18 órától.

(Nyitóképünkön az orrtörést szenvedett Kylian Mbappé látható arcvédő maszkban a francia csapat csütörtöki edzésén. Fotó: Jan Woitas / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

HVG