La Liga: spanyol védővel erősített a Real Betis! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Betis együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Leeds Unitedtől Diego Llorentét.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Real Betis együttese Adrián megszerzése után újabb átigazolást jelentett be közösségi oldalán. A sevillai klub ugyanis hivatalos közleményben tudatta, hogy leigazolták Diego Llorentét a Leeds Unitedtől. A 30 éves játékos számára nem lesz ismeretlen a La Liga világa, hiszen a Real Sociedad, a Rayo Vallecano, a Real Madrid és a Málaga színeiben több mint 150 mérkőzésen lépett pályára. Llorente 2020 nyarán hagyta el Spanyolországot, ahonnan a Leeds Unitedhez került 20 millió euró ellenében, majd az elmúlt másfél szezonra kölcsönadta őt az angol csapat az AS Romának, ahol José Mourinho, majd Daniele De Rossi összesen 54 meccsen szavazott neki bizalmat. A “Farkasok” végül nem vásárolták meg végleg a spanyol játékost, akit így a Real Betis szerzett meg, de az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra a felek.

Diego Llorente a Leeds United mezét összesen 59 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt pedig 4 gólt jegyzett. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.

fociclub