Kiss Norbi kiakadt, majd hatalmasat versenyzett a Nürburgringen

Kiss Norbi kiakadt, majd hatalmasat versenyzett a Nürburgringen

Kiss meglehetősen mérges volt a kvalifikáció után, ugyanis a versenyirányítás túlzott füstkibocsátás miatt vette el 1:53.361-es, egyébként leggyorsabb köridejét. Az FIA szabályai szerint minden fekete füstöt eregető kamionnak vissza kell térnie a bokszutcába és módosítani kell a beállításokon, azonban ezt nem sikerült megtenniük.

A magyar pilóta úgy érzi, az FIA célkeresztbe vette őt és csak így tudták megakadályozni abban, hogy megkaparintsa az első rajtkockát, ezt el is mondta Facebook-oldalán közzétett rövid értékelésében. A kvalifikáció indulatait Kiss magával vitte a futamra, és remek manőverekkel egerészte magát előre.

Még több F1 hír:

Az első kanyarra már a hatodik helyen fordult rá és nagy nyomást gyakorolt az ötödik pozícióban haladó Adam Lackóra. Bár riválisa kiválóan védekezett a Révész Racing pilótája ellen, Kiss agresszívan támadta. A két gép össze is ért, de végül sikerült megelőznie, néhány körrel később pedig már Steffi Halmot cserkészte be.

Norbi számára ez volt a maximum amit kihozhatott a harmadik nürburgringi versenyből, ugyanis a Jochen Hahn, Sascha Lenz, Antonio Albacete trió messzire került tőle. Norbinak sikerült megnyernie a szombati első németországi versenyt, míg a második futamon a negyedik helyen zárt, akárcsak most.

Az utolsó, negyedik nürburgringi versenyt vasárnap délután rendezik, Kiss Norbi pedig továbbra is magabiztosan vezeti az összetett pontversenyt a kamionos Európa-bajnokságon.

Így áll jelenleg a 2023-as Forma-1-es rajtrács – 7 hely maradt kiadó!

Fotó: Facebook/Kiss Norbi


Henrique Chaves hatalmasat bukott az endurance világbajnokság legutóbbi, monzai versenyén.

Motorsport