A piros zászló szúrt ki a Ferrari-junior bajnokesélyessel, Montoya 7. lett az időmérőn!

A piros zászló szúrt ki a Ferrari-junior bajnokesélyessel, Montoya 7. lett az időmérőn!

Rendkívül izgalmas bajnoki hajárára számíthatunk a Forma-3-ban, ugyanis két fordulóval és négy futammal a szezon vége előtt Isack Hadjar 106, Bearman 105, Martins 104, Arthur Leclerc 101 ponttal áll, ráadásul Stanek sincs messze a maga 96 egységével.

A hétvégén Zandvoortban mérkőznek meg a fiatalok, a mezőny pedig két helyen változott Spához képest: Sebastian Montoya Hunter Yeanyt helyettesíti a Camposnál, míg David Schumacher Christian Mansell helyére érkezik Tóth László csapatához, a Charouzhoz.

Az időmérő elején Martins állt az élre, őt Colapinto, Maloney és Stanek követte, kisebb megcsúszásokat láthattunk, de balesetet nem, Montoya a 18. pozícióban állt 10 perc elteltével.

Még több hír:

Az utolsó percek kezdete előtt már Maloney, Martins, Stanek, Colapinto, Edgar volt a sorrend, Tóth pedig a 30. helyen állt, majd mindenki kiment a pályára, hogy javítson addigi legjobb idején.

Amikor már kezdett beindulni a tűzijáték, Alatalo csúszott a falba az első szektorban, majd piros zászlóval leintették az időmérőt – néhányan tudtak javítani, mások viszont nem, többek között Bearman maradt le a javítás lehetőségéről, ami neki pár másodpercen múlt.

Így Maloney szerezte meg a pole-t Martins, Crawford, Stanek és Colapinto előtt, Hadjar hatodik, Montoya hetedik, Bearman tizennegyedik, Leclerc huszadik, Tóth harmincadik lett.

Ez azt jelenti, hogy a holnap 10:25-kor induló sprintfutamon a 12. helyen végző Correa indul majd a pole-ból, mellőle Saucy rajtolhat. A bajnokesélyesek közül Martins, Stanek és Hadjar van a legjobb helyzetben, hiszen ők mindkét futamon a top 12-ből indulnak, míg Bearmanről és Leclerc-ről ez nem mondható el.

Hamilton: Tévedtem a Red Bull-lal kapcsolatban…

Motorsport