Vizipolo.hu » Megvan a szerb válogatott új szövetségi kapitánya

Vizipolo.hu » Megvan a szerb válogatott új szövetségi kapitánya

2022 október 18.

Az új kapitány Dejan Szavics helyét foglalhatja el.

Fotó: serbiawaterpolo

A Szerbiai Vízilabda-szövetség igazgatótanácsa Uros Stevanovicot nevezte ki a szerb válogatott szövetségi kapitányának – jelentette be ma este a szerb szövetség.

Stevanovic a válogatott élén eltöltött tíz sikeres év után két hete lemondott Dejan Savic helyét foglalhatja el.

Uros Stevanovic (40), a Radnicki Kragujevac vezetőedzője (2013-tól) a Crvena Zvezda ifjúsági és junior csapatában kezdte edzői pályafutását. 2008-tól 2011-ig a Partizan ifikkel dolgozott, majd Igor Milanovic asszisztense volt a felnőtt csapatnál. Segédedzőként 2011-ben aranyat, 2007-ben pedig bronzot nyert a Bajnokok Ligájában. Vezetőedzőként vezette a Partizan csapatát 2012-ben, amikor a klub megnyerte a LEN Szuperkupát. Összesen három trófeát szerzett a bajnokságban és a Szerb Kupában a Partizan kispadján.

Első nagy sikere Radnicki vezetőedzőjeként a 2014-es Bajnokok Ligájában elért 2. hely volt. Radnickit irányítva Stevanovic két szerb kupát nyert, egy címet a szerb bajnokságban és egy címet a 2021-es regionális ligában, amikor a kragujevaci csapat lett az első szerb csapat, amelyik a Regionális Liga trófeáját nyerte meg.

Stevanovic évek óta dolgozik Szerbia válogatottjában. Többek között volt a női felnőtt és junior válogatott vezetőedzője is. 2014 és 2018 között Dejan Savic asszisztense volt. Ebben az időszakban Szerbia aranyérmet nyert az olimpán és a világbajnokságon (egy bronz mellett).