Élet+Stílus: Nem először döntött le trófeát pezsgőnyitó kunsztjával Norris

Élet+Stílus: Nem először döntött le trófeát pezsgőnyitó kunsztjával Norris

A versenyző először poénkodott, aztán csak elnézést kért a történtekért.

Lando Norris már egy ideje gyakorolja azt a pezsgőnyitási technikát, amely miatt a Magyar Nagydíj díjkiosztóján összetört a futamgyőztes Max Verstappen milliókat érő, herendi porcelánból készült trófeája. A lényege az, hogy nagy erővel odaüti a palack alját a talajhoz, így a dugó kirepül, a pezsgő pedig spriccelni kezd. Olyasmi ez számára, mint Daniel Ricciardónak a shoey.

A McLaren brit versenyzője korábban már magában is kárt tett a kunszt közben: a 2020-as Olasz Nagydíj után egy üveg proseccóval akarta eljátszani, de az üveg ripityára tört, és megvágta a kezét.

A Hungaroringen a brit azonnal rájött, hogy hibát követett el, és Verstappen is hamar rájött, hogy valami nem stimmel:

© Veres Viktor

© Veres Viktor

© Veres Viktor

Norris csapata, a McLaren már vasárnap este elnézést kért a történtekért, azt írták: „Nagyon-nagyon sajnáljuk”. A versenyző azonban aznap még csak azzal poénkodott, hogy nem ő a hibás a történtekért, hanem Verstappen, amiért a dobogó szélére tette a kupát. Odáig ment a poénkodássa, hogy az Instagram-sztorijában előbb azt üzente Verstappennek, „sajnálom, nem sajnálom”, majd az összetört kerámiatárgyak megjavítására Japánban alkalmazott hagyományos technikát, a kincugit ajánlotta a holland figyelmébe.

Hétfőn aztán, éppen a trófeát elkészítő Herendi Porcelánmanufaktúra bejegyzése alatt bocsánatot kért.

Az F1 azóta azt is felidézte, hogy Norris nem először borított le díjat a pódiumról: két héttel ezelőtt, a Brit Nagydíj után is ugyanez lett a vége a pezsgőnyitó akciójának, de kár akkor nem keletkezett.

Arról, hogy mit szóltak a herendiek a vasárnapi balesethez, és hogyan lesz Verstappennek szép új trófeája, itt írtunk:

HVG