Itthon: Új székelyföldi központot nyit az MCC

Itthon: Új székelyföldi központot nyit az MCC

A hétvégi átadón Orbán Viktor is részt vett.

A romániai Veresszéken nyitott új képzési központot a Mathias Corvinus Collegium. Az ingatlan tavaly került a kormányközeli szervezethez, amely – ahogy a közleményében olvasható – korszerűsítette, komfortosabbá tette, „és egy teljesen önálló infrastruktúrát épített ki megújuló energiával egy olyan helyen, ahol nincs vezetékes víz, csatorna, áram és gáz szolgáltatás se. Ezzel több száz diák színvonalas oktatása és kényelmes táboroztatása vált lehetővé”. Hogy erre mennyi pénzt fordítottak, azt nem közölték.

Mint írták, a veresszéki központ kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mathias Corvinus Collegium határon átívelő közösségépítésében, a magyar hagyományokat és a nemzeti összetartozás erősítését célzó képzési centruma, amely táboroknak, szakmai képzéseknek ad majd otthont „az erdélyi Kárpátok szívében”.

A központról Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai főtanácsadója is megosztott néhány fotót a közösségi oldalán. Ezek tanúsága szerint Orbán Viktor is megtekintette a komplexumot.

Az MCC a veresszéki létesítménnyel együtt már 29 helyszínen hétezernél is több diák számára nyújt ingyenes tehetséggondozó programokat. Hogy ezek mennyire tekinthetők ideológiamentesnek, arról itt írtunk:

HVG