„Minden hétvége egy kifogás” – csak ötödik lesz a Ferrari?

„Minden hétvége egy kifogás” – csak ötödik lesz a Ferrari?

Ismét markáns véleményt fogalmazott meg a Ferrarival kapcsolatban Paul Stoddart: a korábbi F1-es csapatfőnök a RacingNews365.comra írt szokásos véleménycikkében foglalta össze mondandóját a maranellóiak Magyar Nagydíjával és az aktuális helyzetével kapcsolatban.

„Megint egy újabb rossz hétvége, és kezd kiderülni, hogy igazából sehol sincsenek a néha mutatott jó időmérős tempó ellenére” – írta Stoddart.

„Amikor eljön a versenynap, hibáznak a bokszban vagy a stratégiával, vagy egyszerűen csak nincsenek sehol. Nem hiszem, hogy a szurkolók sokáig fogják ezt tűrni, szóval egyértelműen fejlődni kell. Az a veszély leselkedik rájuk, hogy a konstruktőri bajnokság ötödik helyén zárják az évet, és nem látom, hogy túl sok mindent tennének a fejlődésért” – tette hozzá.

f1-hungaroring-thursday-25

A Ferrari jelenleg negyedik a pontversenyben, 17 pont a hátránya az Aston Martinhoz képest, de még 80 egységgel előzi meg a McLarent, amely viszont az utóbbi három versenyhétvégén óriásit fejlődött, és jelenleg egyértelműen a Scuderia előtt tart.

„A szezon felénél tartunk, és minden hétvége csak egy újabb kifogás, márpedig ezen a szinten nem lehet csak kifogásokat keresni, itt teljesíteni kell. Azt sem látom, hogy honnan jönne a fejlődés, mert tisztában kell lenni azzal, hogy az nem egyik napról a másikra érkezik. Az új emberek leigazolására várni kell, aztán be kell illeszkedniük, és nem is látom azt az embert, aki megfordítja náluk a dolgok menetét.”

„Ez nem Frederic Vasseur hibája, de továbbra is fenntartom, hogy hatalmas hibát követtek el Mattia Binotto eltávolításával. Hozhatták volna Fredet úgy, hogy Mattia marad a technikai részleg vezetője, mert ismerjük be, hogy tavaly övék volt a legjobb autó. Nagy hiba volt megválni tőle, tényleg az. Ha én lennék a Ferrari, megpróbálnám őt visszahozni minél gyorsabban.”

formula.hu