Argentin tehetséggel erősített Lionel Messi csapata – HIVATALOS

Argentin tehetséggel erősített Lionel Messi csapata – HIVATALOS

Lionel Messi egykori barcelonai játszótársai mellett az argentin klasszis új csapata, az Inter Miami egy tehetséges argentin játékost is szerződtetett…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az Inter Miami 2026-ig szóló szerződést kötött az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Colón tehetséges középpályásával, Facundo Faríasszal.

A 20 éves támadó középpályás tagja volt a korosztályos válogatottaknak az U15-ös csapattól kezdve, míg a profik közt 2019 novemberében debütált szülővárosa csapata színeiben. Ifjú kora ellenére hatalmas játékintelligenciával rendelkezik, mindemellett általában fegyelmezett, higgadt produkcióra képes, nagyszerű meglátásokkal, fineszes megoldásokkal operál.

Farías tagja volt a 2021-ben a Copa de la Liga Profesionalt megnyerő csapatának. A profik között 94 mérkőzésen 16 gólt szerzett, a Liga Profesional tavalyi kiírásában háromszor talált be, az ideiben nyolc meccsen jutott szóhoz, de nem volt eredményes.

Az elmúlt években a Boca Juniors többször is megkísérelte a megszerzését, és az utóbbi időben egyre több európai csapatnál is felmerült a leigazolásának lehetősége, eddig azonban hűséges maradt csapatához.

Az MLS-ben szereplő floridai gárda a közelmúltben Lionel Messi mellett a világbajnok klasszis korábbi klubtársai közül Sergio Busquets-t és Jordi Albát is szerződtette, most pedig egy tehetséges honfitársára csaptak le.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub