A Newcastle francia szélsője is Szaúd-Arábiába szerződött! – Hivatalos

A Newcastle francia szélsője is Szaúd-Arábiába szerződött! – Hivatalos

Újabb játékos szerződött az angol bajnokságból (Premier League) Szaúd-Arábiába, miután az Al-Ahli együttese bejelentette, hogy leigazolták Allan Saint-Maximint a Newcastle Unitedtől.

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Hosszú hetek óta téma volt, hogy Allan Saint-Maximin távozni fog a Newcastle United csapatától, miután Eddie Howe elképzeléseiben nem töltött be komoly szerepet. A francia szélső távozását végül a mai nap folyamán jelentették be a “Szarkák”, akit az Al-Ahli együttese szerződtetett. A transzfer pontos összegét nem hozták nyilvánosságra a felek, de a transfermarkt adatai szerint 27,2 millió eurót fizetett a szaúdi csapat a 26 éves szélsőért.

Allan Saint-Maximin 2019 nyarán került a Newcastle United csapatához, akik 18 millió euróért szerezték meg őt a Nicetől. Az angol klub színeiben összesen 124 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 13 gólig és 21 gólpasszig jutott. Új állomáshelyén 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Saint-Maximin összességében az Al-Ahli negyedik nagy szerzeménye a nyár folyamán Edouard Mendy, Roberto Firmino és Riyad Mahrez után.

fociclub