Egy utolsó, csendes délelőtt – Magyar Úszó Szövetség

Egy utolsó, csendes délelőtt - Magyar Úszó Szövetség

Mihályvári-Farkas Viktória és Jakabos Zsuzsanna szerepelt a vb zárónapjának egyetlen délelőtti egyéni számában, 400 vegyesen – a továbbjutást azonban nem tudták kiharcolni, Viki 10., Zsu 18. lett, így a vébé úgy végződik, ahogy nagyjából két hete indult: Rasovszky Kristófnak szoríthatunk.

A női négyvegyes és a két vegyesváltó előfutamai szerepeltek a zárónap utolsó, szokásosan nyúlfarknyi délelőtti programjában. Bár a tavalyi Európa-bajnokságon, Rómában oly emlékezetes módon 1-2. helyen zárt Mihályvári-Farkas Viki és Jakabos Zsu, a korábbi számokban látott formájuk alapján nem lehettek vérmes reményeink. Viki végül 1.8 másodpercre volt csupán a döntőtől, s lett 10., míg Zsu a 18. helyen zárt, de egyikük sem tűnt csalódottnak, ők is tisztában voltak azzal, hogy ez nem az ő napjuk lesz.

„Ahhoz képest, ahogy úsztam ebben az évben a négyszáz vegyest, ez most kifejezetten jól sikerült – értékelt Jakabos Zsuzsanna. – Alapvetően nem is tűnt annyira erősnek ez a reggel, 4:39-cel be lehetett kerülni, csak ma nem volt bennem ennyi. Most nem akarok célokat kitűzni magam elé, tizedik vébét, bármi ilyesmit, csak készülni nyugodtan, ismét élvezni az edzéseket.”

Mihályvári-Farkas Viki is túlvolt az elkenődéses fázison: „Azok után, hogy ezerötszázon úsztam, nem gondoltam volna, hogy ma így összeáll ez a négyszáz. Ahhoz képest, ahogy ez az év alakult, az érettségi előtti nyomás, a stressz miatti betegség miatt kieső hetek, annyira nem is voltam messze a döntőtől. Ennél többet nem tudtam ma kihozni magamból, úgyhogy nincs bennem csalódottság – ősztől remélhetőleg úgy tudok edzeni, ahogy régebben, a cél, hogy minél hamarabb meglegyen az A-szint, hogy aztán teljes nyugalommal tudjak készülni Párizsra.”

Így a vébé zárásaként egy magyar fellépőnek szoríthatunk este: a pályafutása első 1500-as döntőjére készülő Rasovszky Kristófnak. Nyíltvízi királyunk nagyjából keretbe is foglalja a fukuokai eseményt: velük kezdtünk két héttel ezelőtt – és most vele is fejezzük be.