Élet+Stílus: Balatoni strandbelépő-körkép: 10 ezer a riviéra-életérzést kedvelőknek, de van 600-ért is

Élet+Stílus: Balatoni strandbelépő-körkép: 10 ezer a riviéra-életérzést kedvelőknek, de van 600-ért is

A legdrágább balatoni strandbelépő mellett furcsa módon a legolcsóbbat is Tihanyban adják. A legdrágábbért 10 ezer, a legolcsóbbért 600 forintot kérnek.

Csodálatos Balaton összegyűjtötte valamennyi fizetős balatoni strand egyszeri belépésre jogosító, idei felnőtt napijegy árait. Listájuk szerint a magyar tenger legdrágább strandja a Tihanyban található Plage 18, amely toronymagasan megelőzte a többi balatoni strandot. Itt

péntektől vasárnapig 10 ezer forint a belépő személyenként, igaz hétfőtől csütörtökig “csak” 5 ezer forintot kell leszurkolnia a csobbanni vágyóknak.

Ezért a pénzért viszont a vendég a belépőjegy mellé napozóágyat, napernyőt, asztalt és strandtörölközőt is kap. A strandon baldachinos napozóágyak is vannak, melyek négy személy esetén napi 40 ezer forintért bérelhetők.

A Plage 18 a Tihanyi-félsziget keleti partján található, füves-homokos terület egy exkluzív étteremmel. Utóbbiban ételeket és italokat is kínálnak: például 200 gramm Omaha Usda bélszínt körettel 23900 forintért, 0,75 literes Dom Perignon Vintage 2012-es pezsgőt 149900 forintért.

Tulajdonosai azoknak “találták ki” a helyet, akik a riviérai luxushoz hasonló vendéglátásra és nyugalomra várnak a magyar tenger partján. Az árakat nézve nem lőttek mellé. Aki olcsó fürdőzésre vágyik a Balatonnál, az a legolcsóbb strandot is Tihanyban találja: sajkodi strandra 600 forint a belépő.

HVG