Történelmi magyar aranyérem a szlovéniai strandröplabda MEVZA-tornán

Történelmi magyar aranyérem a szlovéniai strandröplabda MEVZA-tornán

Hajós Artúr és Stréli Bence aranyérmet szerzett a Közép-európai Röplabda Szövetség (MEVZA) szlovéniai Kranjban megrendezett strandröplabda tornáján.

Hajós és Stréli
Hajós Artúr és Stréli Bence

A magyar szövetség (MRSZ) honlapjának beszámolója a négyszeres országos bajnok kettős szombati sikere kapcsán kiemelte, magyar strandröplabdázó eddig még érmet sem szerzett olyan nemzetközi tornán, amelyen világranglistapontokat lehet szerezni.

Hajósék csoportjukban első helyen zártak, így egyből a negyeddöntőbe jutottak a kétnapos viadalon, ahol az első helyen kiemelt osztrák Lorenz Petutschnig, Florian Schnetzer kettőst győzték le 2-1-re.

Az elődöntőben egy cseh párost vertek szintén 2-1-re, majd a fináléban a hazai színeket képviselő Klemen Sen és Nejc Zemljak duója várt rájuk, akiket 2-0-val múltak felül.

A tornán részt vett többi magyar páros közül Frányó Csanád és Papp Mátyás, Juraszik Patrícia és Villám Csenge, illetve Gubik Hanna és Nagy Eszter egyaránt a nyolc közé kerülésért szenvedett szoros vereséget, így mindannyian a kilencedik helyen végeztek.

(MTI)

Post Views: 19

JochaPress