Gazdaság: Húszmilliót ígértek vállalkozók a miskolctapolcai barlangfürdő megmentésére, a töredéke érkezett meg

Gazdaság: Húszmilliót ígértek vállalkozók a miskolctapolcai barlangfürdő megmentésére, a töredéke érkezett meg

Ahogy arról annak idején beszámoltunk, a barlangfürdő tavaly októberben zárt be, mert nem tudták kitermelni a sokszorosára dráguló rezsiárak költségét. Azonban más turisztikai bevételek is nagyban függenek a fürdő működésétől: a fürdő bezárásának hírére sorra mondták vissza foglalásaikat azok, akik itt szerettek volna pihenni. Így összefogott a város, a turizmussal foglalkozó helyi vállalkozók és az iparkamara, hogy egyenlő arányban előteremtsék a fürdő működéséhez szükséges 60 milliós többletköltséget.

Ehhez képest a vállalkozók által felajánlott 20 millió forintból a Barlangfürdő újranyitását követően mindössze 700 ezer forint támogatási összeg folyt be a fürdőt üzemeltető kft. számlájára, további 3 millió forintos keretösszeggel pedig reklámszerződést kötöttek – tudta meg a Népszava. Emellett a helyi szállásadók nagyobb tételben vettek meg kedvezményes tarifával belépőjegyeket, amelyeket aztán később a vendégeik használtak fel.

Szintén nem tudta teljesíteni ígéretét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sem: állami támogatást nem tudtak szerezni, saját keretükből félmillió forinttal tudtak segíteni a fürdőnek. A Népszava hozzáteszi: azon városokban, ahol fideszes a városvezetés, koránt sincsenek ilyen problémák, Sárváron például valahogy akadt a kormánynak kétmilliárd forintja a helyi fürdő adósságainak rendezésére.

A fürdőnek végül Miskolc város utalta át a vállalkozók által ígért 20 millió forintot is.

HVG