Autó: Rolls-Royce-ok is voltak a Hollandiánál kigyulladt teherhajón

Autó: Rolls-Royce-ok is voltak a Hollandiánál kigyulladt teherhajón

A megsemmisült rakomány értéke eléri a háromszázmillió eurót.

A Fremantle Highway nevű, panamai zászló alatt közlekedő teherhajó két hete gyulladt ki, a fedélzetén közel négyezer autóval. A rakomány pontos összetételét még nem közölték, de a legfrissebb hírek szerint rengeteg nagyértékű jármű is volt a rakterében.

A Rolls-Royce szóvivője a Bloombergnek elismerte, hogy a Hollandiánál kigyulladt Fremantle Highway teherhajón az angol luxusautókból is volt néhány darab. A hajó összesen 3784 kocsit szállított, amelyek közül 498 volt elektromos. Szakértők szerint a megsemmisült autók értéke mintegy 300 millió euróra tehető. A hajón a BMW, a Mercedes, a Volkswagen, a Porsche, az Audi és a Lamborghini autói is voltak.

© VINCENT JANNINK / ANP / AFP

A tűzvész nem pusztította el az összes járművet, a Royal Boskalis Westminster NV mentőcég szerint nagyjából 800 autó sértetlenül megúszta. A tűz a hajó felső fedélzeten keletkezett, amelynek nyomán egy része beomlott.

A lángokat mostanra sikerült eloltani, és a hajót a hollandiai Groningenben lévő Eemshavenbe vontatták, a szakértők keresik a tűz pontos okát, amiről korábban feltételezték, hogy egy elektromos autó okozta.

A hajó huszonhárom tagú indiai legénységének kimentése során több matróz megsérült, egyikük a mentőhajón életét vesztette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG