Alonso emberfeletti, Strollt védi a csapat

Alonso emberfeletti, Strollt védi a csapat

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack nem fukarkodik a dicsérő szavakkal, ha a csapat klasszisáról, Fernando Alonsóról van szó, de a RaceFans.net-nek adott exkluzív interjúban talán minden korábbinál messzebbre ment: a luxemburgi mérnök elmondása szerint hosszú karrierje során hasonlóval sem találkozott, mint amit most a spanyol kétszeres világbajnokon lát.

alonso-helmet

„Egyetlen versenyzőnél, egyetlen kategóriában sem láttam hasonlót sem, méghozzá semmilyen életkorban sem. Még mindig le vagyok nyűgözve az első közös versenyeinktől” – mondta Krack, akitől megkérdezték, jellemezné-e a spanyolt a szuperhumán, azaz emberfeletti szóval. „Igen, talán ez a jó szó” – felelte. „A reakcióidői fantasztikusak, egyszerűen hihetetlen.”

Alonso remeklése nagyon rossz fényt vet csapattársára, a „nagyfőnök”, Lawrence Stroll fiára, akinek lemaradása egészen brutális, akár a dobogókat, akár a pontokat, akár a bajnoki helyezést nézzük. Krack viszont igyekezett elvenni ennek az élét, méghozzá a következőképpen: „Nem nézzük a pontkülönbséget, csak arra figyelünk, hány pontunk van összesen. Nem megyünk bele a részletekbe azt illetően, hogy mennyivel szerzett kevesebbet egyik pilóta a másiknál, mindig az a cél, hogy mindketten a legjobbat teljesítsék.”

alonso-stroll

Persze a különbség ettől függetlenül ott van, s Krack azt is megpróbálta megmagyarázni, hogy miért alakulhatott így: „Igen, ha megnézzük, nagy a pontkülönbség, de ha azt is végignézzük, hogyan alakult ki ez a különbség, észszerű magyarázatokat találhatunk rá. Amikor az autónk a legjobb volt, Fernando hozta a nagy pontokat, Lance viszont sérülésből tért vissza, kiesése is volt, Miamiben pedig csapatként nem teljesítettünk jól.”

„Mindezt összeadod, és meg is van a nagy pontkülönbség” – folytatta Krack. „De számunkra csapatként ez nem igazán jelent problémát. Mert láthatjuk, például Magyarországon, hogy Lance versenyképes, hasonló szinten van, mint Fernando. És szerintem azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapattársa a valaha volt egyik legnagyobb versenyző, és ez sem könnyű. Szerintem igazán nagyszerű, ahogy ezt a helyzetet kezeli.”

formula.hu