Nicoló Zaniolo a Premier League-be került kölcsönbe! – hivatalos

Nicoló Zaniolo a Premier League-be került kölcsönbe! – hivatalos

A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Süper Lig) szereplő Galatasaray olasz válogatott futballistája, nevezetesen Nicoló Zaniolo az Aston Villához került kölcsönbe…

(Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

Az Aston Villa hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy az idény végéig kölcsönvette a Galatasaraytól Nicoló ZaniolótA megállapodás magába foglal egy vételi opciót, a 2023/2024-es szezonra 5 millió euró ellenében került az angol csapathoz, a végleges szerződtetés esetén 22,5 millió eurót kell fizetnie az Aston Villának, bizonyos feltételek teljesülése esetén ez az összeg további 15,5 millió euróval növekedhet.

Nicoló Zaniolo az AS Roma színeiben lett ismert játékos, csupán 19 esztendős volt, amikor szerződtette a fővárosi együttes az Intertől. Az ifjú támadó középpályás gyorsan berobbant új csapatában, ennek hála 2019 márciusában bemutatkozott az olasz válogatottban. A 2020/2021-es szezont teljesen ki kellett hagynia egy súlyos sérülés miatt, így lemaradt az Eb-ről. Felépülése után továbbra is meghatározó játékosnak számított, 2023 februárjában viszont távozott. Az AS Romában 128 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 24 találatot és 18 gólpasszt jegyzett. Zaniolo tehát fél évet húzott a Galatasaray-ban, ahol 12 találkozón jutott lehetőséghez, melyek során 5 gólig jutott.

fociclub