Itthon: Mégsem Borkai Zsolttól örökölhette a havi egymilliós Audi A8-ast Dézsi Csaba András

Itthon: Mégsem Borkai Zsolttól örökölhette a havi egymilliós Audi A8-ast Dézsi Csaba András

A polgármester szolgálati autója 2023-as évjáratú.

Ahogyan hétfőn megírtuk, Dézsi Csaba András, Győr polgármestere délutáni közleményében az szerepelt, ugyanazt a szolgálati autót használja mandátuma alatt, amit Borkai Zsolt, ő csak beült elődje járművébe. Az úgytudjuk.hu azonban hétfőn este ezt cáfolta, a lap szerint idén márciusban helyezték üzembe azt a modellt, amivel Dézsivel jár. Ez az A8-as Audi, nem azaz A8-as Audi, amit még Borkai használt.

A hvg.hu is beszámolt arról, amikor Győr városának honlapján megjelent, hogy az önkormányzat hat szolgálati Audit bérel havonta összesen 3,6 millió forintért, amiből 930 ezer forintos árat fizetnek a polgármester A8-asáért.

Dézsi Csaba András mai közleményében úgy nyilatkozott, nem tudott arról mennyi pénzt költött az önkormányzat az autókra, ő pedig utasítást adott a szerződések felbontására. Azt ugyan nem tudta az úgytudjuk.hu sem cáfolni, hogy Dézsinek volt-e tudomása arról mennyit áldoz az önkormányzatok az autók bérlésére.

Azonban azt leírták, hogy a Dézsi által 2019-ben átvett A8-as rendszáma RTF-444 volt, és 2019 januárjában helyezték üzembe, míg a mostani autó már egy újfajta rendszámot kapott, a James Bondra utaló AA-JB-007 számot. A lap azt írja, ez a fajta autó 2023-as évjáratú, és március 28-án került forgalomba Magyarországon.

HVG