Nem volt ez számomra könnyű…

Nem volt ez számomra könnyű...

Nem telhet el úgy F1-es sajtónap, hogy Sergio Perez ne kapjon kérdést azzal kapcsolatban, hogy miért van ennyire lemaradva Max Verstappentől, úgyhogy a párhetes pihenő után azonnal meg is kellett küzdenie egy ilyen felvetéssel a mexikóinak.

Perez elmondta, hogy a szünetben sikerült feltöltődnie, motivált a folytatást illetően, de tény, hogy nem volt egyszerű helyzetben az utóbbi hónapokban.

f1-perez-redbull-dutch

„Tudjátok, nem volt ez számomra könnyű, mert az autóban rejlő potenciállal tisztában vagyok. Max ezt megmutatja. De amikor nincs meg igazán az érzés, viszont közben tudod, hogy milyen masszív potenciál van az autódban, az egy pilóta számára nem könnyű helyzet” – mondta Perez.

„Az biztos, hogy jó versenyautónk van, de mégis ki kell belőle hoznunk a maximumot, mert sosem lehet tudni, hogy mikor lesz olyan jó autóm, mint most ez” – tette hozzá a mexikói.

„Nincs titok, ahogy fejlesztettük az autót, úgy szenvedtem egyre jobban, a dolgok már nem jöttek számomra természetesen. Nagyon mélyen bele kellett ásnom a vezetési stílusomba, változtatni rajta, alkalmazkodni vele, mert az autó megváltozott. De szerintem az utóbbi két futamon ez már látszott, és nagyon fontos volt, hogy sikerült jó formában elmenni a szüntre.”

formula.hu