Világbajnok irányítóval erősíthet az Ajax – sajtóhír

Világbajnok irányítóval erősíthet az Ajax – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az AFC Ajax argentin világbajnok támadó középpályás szerződtetésére készül…

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

A Telegraaf értesülései szerint a West Ham Unitedhez távozó Mohammed Kudus pótlása érdekében az AFC Ajax azt tervezi, hogy az MLS-ben szereplő Atlanta United argentin kiválóságát, Thiago Almadát igazolja le.

A most 22 éves karmestert hazájában már egészen fiatalon nagy tehetségnek kikiáltva, a Vélez Sarsfield együttesében nevelkedett. Almada nevelőegyesülete színeiben színeiben minden sorozatot figyelembe véve 100 mérkőzés alatt 24 találatot és 11 előkészítést regisztrált a profik közt. Tavaly februárban ligarekordot jelentő 16 millió dollárért cserébe igazolt az Atlantához.

Almada az első szezonjában 29 mérkőzésen hat gólt és hét gólpasszt jegyzett, míg a jelenleg is folyamatban lévő kiírásban 22 pályára lépés alatt nyolc találat és tíz assziszt fűződik a nevéhez. Azóta tagja volt a világbajnok argentin válogatottnak, mellyel az MLS történetének első és eddigi egyetlen aktív világbajnokának mondhatja magát, aki úgy lett vb-győztes, hogy közben MLS-klub alkalmazásában állt.

Almada hírhedt szabadrúgáslövő, az elmúlt hónapok során számtalan nagyszerű találatot szerzett az Atlanta United soraiban.

A kiszivárgott híresztelések szerint az Ajax 15 millió euró körüli összeg ellenében szerezheti meg a kiszemelt játékost.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub