Tech: Rejtett kódot találtak a Gmailben

Tech: Rejtett kódot találtak a Gmailben

Egy rejtett kódra bukkant valaki a Gmail alkalmazásban. A jövőben lehetőség lesz a mostaninál rövidebben és akár frappánsabban válaszolni egy üzenetre.

A Google egy olyan funkción dolgozik, állítja egy jelentés, amely lehetővé tenné, hogy az e-mail címzettje hangulatjelekkel válaszoljon rá. Az iPhone-os Gmail alkalmazásban talált rejtett kód szerint az e-mailben egy emoji reakciógomb található. Ha ezt megérinti a felhasználó, akkor számos hangulatjel-reakció közül választhat. Ez a bizonyos „Emoji-rekciók” funkció hasonlóan működik, mint más levelezőalkalmazásokban, például az Outlookban.

A szóban forgó funkció üdvözlendő kiegészítője lenne a mobil-Gmailnek. Lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen kifejezzék a gondolataikat és az érzéseiket az üzenetekkel kapcsolatban anélkül, hogy választ kellene begépelniük. Ez különösen a hosszú vagy összetett e-maileknél lehet hasznos.

Egyelőre még nem világos, hogy a Google mikor tervezi kiadni az emoji-reakciók funkciót a Gmail számára. Tekintettel azonban arra, hogy jelenleg fejlesztés alatt áll, valószínűleg a közeljövőben elérhető lesz a felhasználók számára. Azt sem tudni még, hogy vajon az iPhone-os és az androidos Gmail-felhasználók egyidejűleg megkapják-e ezt a funkciót, hiszen mint említettük, a rejtett kódot egyelőre csak a Gmail iOS-es verziójában vették észre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG