Itthon: Pesty László nagy leleplezéséhez előbb meg kell írnunk neki, hogy mit leplezzen le

Itthon: Pesty László nagy leleplezéséhez előbb meg kell írnunk neki, hogy mit leplezzen le

Elindult a Budapesti Tiszta Kezek honlapja.

A lassanként apatikus unalomba forduló magyar közélet rendhagyó jelenete volt, amikor Tusványoson Pesty László a NER 13. évében öntudatára ébredt és szemet szúrt neki a „Lölő-jelenség”.

Ezt követően az ősfideszesnek is nevezhető tévést sorra adták kézről kézre a független média munkatársai, ő pedig mindenhol lelkesen Lölőzött, Szíjj Lászlózott, bűnözőzött, majd bejelentette, hogy az olasz maffia elleni harcot vezető ügyészek által elindított Mani Pulite (Tiszta Kezek) kezdeményezés mintájára közösséget épít, amellyel célja a magyar közélet megtisztítása.

A nagy nekibuzdulással viszont akadt egy kisebb probléma, mégpedig az, hogy Pesty hiába Lölőzte körbe a magyar független médiát, hirtelen mégsem tudja, hogy miként kezdjen neki a nagytakarításnak, ezért inkább az egyszeri állampolgárok segítségét kéri a Budapesti Tiszta Kezek nevű honlapján.

„Amennyiben akár a múltra – és itt gondolj az elmúlt 70 évre – akár a jelenre vonatkozóan a tudomásodra jut valamilyen bizonyíték, mely segíthet feltárni egy korrupciós vagy zsarolási ügyet, amely közpénzzel kapcsolatos, azt jelezd felénk és add át az anyagot nekünk. Ha lehet, anonim módon” – áll a honlapon.

De hogy véletlenül se jusson eszünkbe a saját nevünk alatt beküldeni valami rezsimdöntő szaftos bizonyítékot, a honlapon máshol is azt javasolják, hogy lehetőleg egy fiktív névre szóló új gmail-fiókkal szaladjunk neki a korrupcióellenes kereszteshadjáratnak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG