Közel 100 millió euróért igazolt csatárt a PSG – HIVATALOS

Közel 100 millió euróért igazolt csatárt a PSG – HIVATALOS

A francia élvonalat (Ligue 1) erősítő PSG a német bajnokságban szereplő (Bundesliga) Eintracht Frankfurttól igazolt támadót.

A Paris Saint-Germain pénteken éjfél előtt pár perccel hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták az Eintracht Frankfurttól Randal Kolo Muanit. A párizsiak 95 millió eurót fizettek a németeknek a 24 éves csatárért, akivel egy hosszú távú 2028-ig szóló szerződést kötöttek meg.

Kolo Muani több kisebb francia csapatban nevelkedett, első komolyabb együttese a Nantes volt, amelynek U19-es csapatához csatlakozott 2015 decemberében. A “kanárik” első számú csapatába 2017-ben került fel és 2022 nyaráig volt a klub kötelékeiben, akkor szerződése lejártával az Eintracht Frankfurthoz igazolt. A frankfurti együttes így óriási hasznot húzott belőle, ugyanis egyetlen szezon leforgása alatt 95 millió eurót nyertek rajta a németek. Kolo Muani elmúlt szezonja olyannyira jól sikeredett, hogy a francia válogatott keretében is stabil helye van, ráadásul a világbajnokságon is ott volt. A Frankfurt színeiben 50 tétmérkőzésen 26 gólt és 17 gólpasszt jegyzett.

fociclub