Autó: Keddtől a Lidlnél sem lehet ingyenesen tölteni az elektromos autót, az áruházlánc applikációját használva viszont olcsóbban lehet majd áramhoz jutni

Autó: Keddtől a Lidlnél sem lehet ingyenesen tölteni az elektromos autót, az áruházlánc applikációját használva viszont olcsóbban lehet majd áramhoz jutni

A nagy bolthálózatok közül a Penny maradt az egyedüli, ahol még ingyenesen lehet „tankolni”.

Hosszú évek ingyenessége után a Lidl is bevezeti nyilvános töltőoszlopain a fizetési kötelezettséget a villanyautóval rendelkezők esetében, sőt még némi cukormázzal is bevonja a keserű pirulát – derül ki a Portfolio cikkéből.

Szeptember 5-től nem lehet ingyenesen tölteni a villanyautókat a Lidl parkolóiban sem és keddtől kezdve a Lidl eCharge applikációből sem lehet elindítani a töltést, hanem az áruházlánc vásárlós alkalmazását, a Lidl Plust kell hozzá használni. És itt jön a fentebb említett cukormáz, ugyanis az alkalmazást használva olcsóbban tölthetjük fel az autónkat, mintha a weboldalról indítanánk el a folyamatot. Az árak az alábbiak szerint alakulnak majd:

  • Lidl Plus alkalmazásban: AC töltőn 149 Ft/kWh, DC töltőn 179 Ft/kWh
  • Weboldalról: AC töltőn 199 Ft/kWh, DC töltőn 229 Ft/kWh

Ez azt jelenti, hogy az alkalmazásból a weboldalhoz képest akár 25 százalékkal olcsóbban is tölthetünk, ráadásul az appban 5000 forintnál automatikusan lezár a rendszer és csak akkor megy tovább, ha újraindítjuk. A lépéssel nyilván az a célja az üzletláncnak, hogy az applikáción keresztül a villanyautósokat is elérje az akcióival és ezáltal a töltésen túl vásárlásra is késztesse őket.

Ahogy a portál írja, a Lidl lépése után már csak a Penny Marketnél tudnak széles körben ingyen tölteni a villanyautósok.

HVG