Bejelentésekre készül a Ferrari

Bejelentésekre készül a Ferrari

Komoly átalakításba kezdett a Ferrarinál az idén munkába álló F1-es csapatfőnök, Fred Vasseur. A vezető beosztású emberek közül David Sanchez és Laurent Mekies is távozott, de a francia egyébként is át akarta szabni a Scuderia működését, struktúráját, ennek megfelelően rengeteg embert megkeresett és igazolt is le akár a legnagyobb riválisoktól.

„Az emberek felvétele egy nagyon hosszú folyamat, és ennek következménye az, hogy az új kollégák valamikor a következő hónapok során fognak csatlakozni. Vannak embereink, akik már január elsején, vannak, akik július elsején, és olyanok is vannak már, akik majd csak 2025 elején állnak nálunk munkába” – idézi Vasseur szavait a témában a Racingnews365.com.

f1-ferrari-vasseur

„Ez tényleg nagyon hosszú procedúra, és igazából elég frusztráló is az, hogy úgy érezzük, a munkánk majd két-három év múlva hozhat eredményt” – tette hozzá a francia, aki szerint a jelenleg kissé beláthatatlan messzeségben lévő jövő ellenére muszáj belevágni a változtatásokba, különben soha nem lesz meg a megfelelő csapatuk.

Bejelentésekre készül a Ferrari

Vasseur tisztában van vele, hogy az úgynevezett kertészkedési szabadság miatt hosszú hónapok, akár egy év is eltelhet, mire egy fontos láncszem munkába áll, majd onnantól számítva további idő, mire a munkája eredménye meglátszik a csapatok, de mint mondta: harcolt azért, hogy a csapat személyzete megfelelő legyen, mert az a hangulatot is feldobja.

„Ha nem állunk neki ennek az átalakításnak, akkor soha nem fogunk eljutni oda, ahova akarunk, úgyhogy erőltetni, hajszolni kell ezt a dolgot. Szerintem mi tettünk egy jó lépést előre. Harcoltunk azért, hogy a versenycsapatot véglegesítsük, amiben benne van a jelenlegi srácok szerződése is, fontos, hogy ezeket bizalmasan kezeljük és jó hangulatban dolgozzunk. Nem akarok semmit veszélyeztetni, de hamarosan lesznek bejelentéseink” – árulta el a csapatfőnök.

Az autó még mindig problémás, a pilóták sorsa kérdéses

A csapat átalakítása közben az autó teljes átalakítása is megkezdődik, hiszen azt a stáb már elárulta, hogy 2024-re egy teljesen új koncepció szerint készült autóval készül majd a Ferrari. A jelenlegi verzió olyan viselkedési problémákkal rendelkezik, amelyeken csak finomítani lehet, de teljesen leküzdeni őket nem, így nincs más megoldás, vissza kell térni a startmezőre.

Ami pedig a pilótapárost illeti: Charles Leclerc és Carlos Sainz szerződése is lejár 2024 végén, és amikor Vasseur a versenycsapat véglegesítéséről beszél, nem árt hozzátenni, hogy maguk a versenyzők sorsa is kicsit a levegőben lóg.

f1-ferrari-leclerc-sainz

Egyikükkel sem kezdtek még el tárgyalni a folytatásról, de a házon belüli nevelésűnek számító Leclerc maradása aligha kétséges, ő maga is kimondta már, hogy szeretne maradni, és a Ferrari vezetősége is többször kinyilvánította, hogy vele szeretnének világbajnokságot nyerni.

Sainz jövője viszont homályosabb: ahogy azt a Formula.hu FIA-akkreditált újságírója, Mészáros Sándor már jelezte, a pletykák szerint Leclerc inkább Pierre Gaslyt preferálná maga mellé, amennyiben Sainzcal kapcsolatban valósnak bizonyul az audis érdeklődés.

formula.hu