Élet+Stílus: Élő adásban zaklatott egy spanyol riportert egy járókelő – videó

Élet+Stílus: Élő adásban zaklatott egy spanyol riportert egy járókelő - videó

A férfi nem akarta békén hagyni, többször is kéretlenül hozzáért.

Isa Balado, spanyol riporter élő műsorban számolt be egy zaklatásról, amikor egy járókelő megsimogatta a fenekét. A stúdióban ülő műsorvezető megkérte Baladot, hogy fordítsa a kamerát a férfi felé, a riporter pedig számonkérte – írja a The Guardian.

A spanyol kormány miniszterei is felháborodásuknak adtak hangot, miután az incidensről szóló felvételek bejárták a spanyol médiát. Az egyik miniszter azt írta, a nem beleegyezésen alapuló érintés szexuális erőszaknak minősül, nem tartozik a normális kategóriába. Az internetes vélemények szerint különösen rossz az időzítés, mikor egész Spanyolország küzd az ilyen közeledések ellen, Luis Rubiales kéretlen csókja után.

A riporter megpróbálta a férfit lerázni, szólt neki, hogy élő adásban van, és dolgozik, de a férfi mindenképpen kíváncsi volt rá melyik csatornától jött Balado. A férfi tagadta, hogy megérintette volna Baladot, de még távozásakor is hozzáért a hajához.

A műsor házigazdája megdöbbent, mire Balado bocsánatot kért, amire a házigazda azt válaszolta: nincs miért sajnálkoznia. Balado hozzátette, nem ő az egyetlen, akit ilyen atrocitások érnek, gyakorlatilag minden nővel történik hasonló.

A műsorszolgáltató cég kedden közölte, hogy kihívta a rendőrséget, akik perceken belül a helyszínre érkeztek és letartóztatták a férfit. A rendőrség azt mondta, mindenben támogatják Baladot és harcolni fognak a mindennapi szexizmussal szemben.

[embedded content]

HVG