Nem akar múzeumban élni Ronnie O’Sullivan

Nem akar múzeumban élni Ronnie O’Sullivan

SM
2023. szeptember 18. hétfő. 21:03

A világranglista vezető Ronnie O’Sullivan visszavágott Brecelnek a vb negyeddöntőjében elszenvedett vereségért, s a győzelemért 210 ezer fontot (93,5 millió forint) és egy díszes serleget is kapott.

„A trófeát a barátomnak fogom adni, aki klubot nyit Kínában. Mindig elajándékozom a serlegeket, de jó néhányat eladtam belőlük. Mert nem akarom, hogy 70 vagy 80 éves koromra emléktárgyak között éljek. Mindentől megválok, ami a sznúkerrel kapcsolatos” – nyilatkozta a győztes, aki méltatta belga riválisát.

„Igazán büszke vagyok, mert egy nagyon kiváló játékost győztem le. Köszönöm a szurkolóknak és mindenkinek a támogatást” – hangsúlyozta O’Sullivan, aki harminc éve,  1993-ban a brit bajnokságon robbant be az élmezőnybe, amelyen mindössze 17 évesen győzött. Nem sokkal a 19. születésnapja után pedig megnyerte első Masters versenyét. Eddig 31 alkalommal szerepelt a világbajnokokon, és 2022-ben a valaha volt legidősebb győztes lett, amikor 46 évesen és 148 naposan legyőzte Judd Trumpot a döntőben, s hetedik elsőségét ünnepelhette.

Írta a Magyar Hírlap