Itthon: Közös polgármesterjelöltet indít Debrecenben négy ellenzéki párt

Itthon: Közös polgármesterjelöltet indít Debrecenben négy ellenzéki párt

Mándi László szerint probléma, hogy a jelenlegi vezetés támogatja az akkugyárakat és több ezer kínai vendégmunkást hozna a városba.

Mándi László lesz a Momentum polgármesterjelöltje Debrecenben a jövő évi önkormányzati választásokon, akit az LMP, az MSZP és a Jakab Péter-féle Nép Pártján is támogat.

Mándi az indulását egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentte be Gelencsér Ferenc, a párt elnöke társaságában. A polgármesterjelölt a videóban azt ígéri, továbbra is azért fog harcolni, hogy a kormány ne építsen „méreggyárakat” Debrecenben az emberek megkérdezése nélkül.

„A jelenlegi városvezetés támogatja az akkugyárakat, és idehozna több ezer kínai vendégmunkást. De nem csak ez az egyetlen probléma van. Orvosolni kell a város lakhatási gondjait, ezért növelni fogjuk az önkormányzati bérlakások számát” – mondja, hozzátéve, szeretné Debrecen közlekedését és zöldítését is felülvizsgálni.

Debrecen polgármestere jelenleg a fideszes Papp László, aki várhatóan 2024-ben is elindul majd a posztért. A várost 1998 óta vezeti fideszes politikus.

(Nyitóképünkön Mándi László és Gelencsér Ferenc látható)

HVG