Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca

A tárca szerint a támadás céljai teljesültek, és az összes kijelölt létesítményt eltalálták. A közlemény további részleteket nem közölt.

A Rosszija 1 televízióban az hangzott el, hogy legkevesebb nyolc ukrán régióban ért csapás objektumokat.

A moszkvai tájékoztatás szerint a front különböző szakaszain 11 ukrán támadást vertek vissza, közülük ötöt Donyeck környékén. A minisztérium az elszenvedett ukrán emberveszteséget mintegy hatszáz főben adta meg, hozzátéve, hogy felük a Donyeck körzetében vívott harcokban esett el vagy sebesült meg.

Az orosz hadijelentés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett még hét páncélozott harcjárművet, öt Storm Shadow manőverező robotrepülőgépet, négy HIMARS-rakétát és – rekordszámú – 75 drónt.

Apti Alaudinov, a Csecsenföldön létrehozott Ahmat különleges alegység parancsnoka csütörtöki Telegram-bejegyzésében úgy vélekedett, hogy az ukrán hadsereg erői az ellentámadás közben “átfolytak a szitán” anélkül, hogy bármilyen eredményt elértek volna. Rámutatott, hogy az ukrán fél már három és fél hónapja ostromolja Kliscsijivkát, Andrijivkát és Rabotinét.

FELADATAINKAT HATÉKONYAN TELJESÍTJÜK. ELÉRTÜK, HOGY ÖSSZEGYŰLJENEK, FELMORZSOLÓDJANAK ÉS MEGSEMMISÜLJENEK – ÍRTA.

Az állította, hogy Kliscsijivkában az orosz erők “egy bizonyos területre beengedik” az ukrán erőket, amelyek aztán nem tudják elérni a település végét. Alaudinov szerint az ukrán csapatok minden nap nagyon sok embert veszítenek.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek ukrán tüzérségi és dróntámadást a helyi hatóságok. Donyeckben kazettás lövedék ölt meg egy civilt, Makijivkában pedig egy találat egy másikat megsebesített.

Írta a Magyar Hírlap