Zaharova: Undorító és veszélyes, ahogyan Ursula von der Leyen hazudik

Zaharova: Undorító és veszélyes, ahogyan Ursula von der Leyen hazudik

Zaharova azt írta, hogy von der Leyen „meglehetősen figyelemre méltó beszédet mondott” az Atlanti Tanács szeptember 21-i díjátadó ünnepségén.

Megdicsérte a japán kormányfőt, amiért támogatja a kijevi rezsimet és harcol Oroszország ellen. Felidézte, hogy családja hirosimai, és rokonai ott haltak meg az 1945-ös atombombázás során. Egy szót sem szólt az Egyesült Államokról és a washingtoni hóhérokról, akik bombákat dobtak japán városokra és civilekre” – írta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Közölte, hogy „az EU történelmének legnagyobb korrupciós botrányainak vádlottja még tovább ment – Hirosima tragédiáját áthárította, Oroszországra”.

Zaharova idézte von der Leyen szavait is: „Sok rokona meghalt, amikor az atombomba porig rombolta Hirosimát. Ön a túlélők történetein nőtt fel, és azt akarta, hogy mi is meghallgassuk ezeket a történeteket, hogy nézzünk a múltba, és tanuljunk valamit a jövőről. (…) Oroszország ismét atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik. Ez undorító, ez veszélyes, és a Hirosima árnyékában megbocsáthatatlan”.

Ami undorító és veszélyes, az az, ahogyan Ursula Von der Leyen hazudik” – írta az orosz külügyi szóvivő.

Írta a Magyar Hírlap