Ukrajna visszavág? Levágott disznófejekkel próbálják megfélemlíteni az orosz újságírókat

Ukrajna visszavág? Levágott disznófejekkel próbálják megfélemlíteni az orosz újságírókat

Az újságírók – köztük Timofej Szergejcev, az állami média rovatvezetője, Konsztantyin Szivkov katonai szakértő és Mihail Terescsenko, a TASS hírügynökség fotóriportere – arról számoltak be, hogy korábban már kaptak halálos fenyegetéseket is.

Szergejcev, aki tavaly írt egy vitatott cikket, amelyben az ellenséges ukrán civilek meggyilkolására szólította fel olvasóit, legutóbb egy levágott disznófejet kapott.

A Telegram Baza hírcsatornáján, amely állítólag kapcsolatban áll az orosz bűnüldöző szervekkel, azt írták, hogy Szergejcev kedd este a küszöbén lévő fekete zacskóban találta meg a disznófejet. 

Szergejcev munkaadója, a Rosszija Szegodnya állami hírügynökség még szerdán megerősítette a hírt, és közölte, hogy rendőrségi vizsgálat folyik az ügyben.

A RIA Novosztyi később arról számolt be, hogy Szivkov katonai szakértőnek is küldtek egy levágott disznófejet.

“Ezután telefonhívást kapott, ahol az ismeretlen telefonáló azt követelte, hogy mondjon le [Oroszország ukrajnai inváziója] iránti támogatásáról, és megfenyegette, hogy megöli” – közölte a hírügynökség.

Egy másik Telegram-csatorna, amely feltételezhetően kapcsolatban áll az orosz bűnüldöző szervekkel, a 112 szerint a TASS fotóriportere, Terescsenko szeptember 19-én kapott disznófejet egy kézbesítőtől. 

A hatóságok állítólag átkutatták a kézbesítőt, és négy további zsákot találtak, amelyekben levágott sertésfejek voltak – közölte a 112-es csatorna.

Az incidenssorozatban gyanúsítottakat nem neveztek meg.

Írta a Magyar Hírlap