Az ifjúsági és junior lányok aranyérmes csatái hoztak izgalmakat Nyíregyházán! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Az ifjúsági és junior lányok aranyérmes csatái hoztak izgalmakat Nyíregyházán! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Az ifjúsági és junior országos bajnokság harmadik napján többen már az aranyéremért bokszolhattak, míg a fiúk alapvetően a döntőbe jutásért küzdöttek.

Az ifjúsági és junior országos bajnokságon összesen 297 ökölvívó indul, a teljes mezőny így természetesen grandiózus, minden napra nagyon sok pár jut. Hatvanhat lány harcol az ifi és a junior korcsoportban a bajnoki aranyérmekért, míg a junior fiúknál nagyon magas versenyzői létszám, 131 fő küzd meg az első helyezésekért.

A junior lányoknál a válogatott Talpas Roxána egyhangú pontozással győzött Nagy Míra ellen a 48 kilós döntőben. Petrimán Patrícia lett a legjobb ebben a korosztályban, de Nyögéri Sára sem bízott semmit sem a véletlenre. A nap legjobb junior női mérkőzését Rába Noémi vívta Kapcsos Biankával, a rutinosabb előbbi sikerével zárult ez a szoros csata.

Az ifjúsági lányoknál Müncz Kata az utolsó pillanatig koncentrált maradt Deák Fannival szemben, így megnyerte a 63 kilós súlycsoportot. Horváth Laura, Csorba Csenge, Turbucz Klaudia, Komjáthi Nóra és a korosztályos Európa-bajnok Szira Zsófia mind egyértelmű győzelmet aratott a szombati napon.

A junior fiúknál a mennyiség szerencsére minőséggel is párosult, az esélyesek közül többen is csak bronzéremmel térhetnek majd haza. Körömi Ábel, Gombai Dominik, Horváth András, Horváth Szabolcs, Mailát András, Szakál Ahmed, Váradi Sándor, Bodnár Bence, vagy éppen Tary Béni, mind magabiztosan lettek döntősök.

Az ifi fiúknál Zsigó Csaba nagy meglepetésre kikapott Nagy Mátyástól, így az Eb-bronzérmes debreceni nem tudta megvédeni bajnoki címét. Eb-, illetve Vb-érmeseink, mint Oláh Levente, Gémes Levente, Nileborg Krisztián mind könnyed sikerrel vették a mai akadályt Nyíregyházán.

„Jó mérkőzéseket láthattunk a junior női bajnokság döntőiben, illetve a fiúk elődöntőiben a mai napon. A válogatottak igazából rendre hozták a mérkőzéseiket, a Horváth Szabolcs, valamint Brázovics Tamás remek elődöntőt hozott össze.

A KSI szállította a nap meglepetéseit, mert 57 kilóban Tatár Viktor verte Dóró Leventét, míg 66 kilóban Budai Szebasztián kikapott Piszman Krisztiántól, így házi döntő lesz ebben a súlyban.

A válogatottak simán hozták a mérkőzéseiket, de több helyen láthattam a papírformát borulni. A junior lányoknál a legtöbben magabiztosan hozták a mérkőzéseket, a legjobb mérkőzést az 54, valamint a 60 kilóban láthattuk,” mondta Törteli Ferenc a juniorok harmadik napjáról.

„Az ifjúsági női mérkőzések is hoztak izgalmakat, mint amelyet Csorba Csenge, valamint János Veronika vívott egymással. Csenge nemcsak megnyerte ezt az összecsapást, de a legjobb női ökölvívó lett ebben a korcsoportban.

A legjobb mérkőzésnek járó díjat a Müncz Kata-Deák Fanni mérkőzés nyerte el, mindketten beleadtak apait-anyait, hogy megnyerjék ezt az összecsapást. Kata volt sikeresebb, az ő kezét emelték a magasba, de Fanni is minden dicséretet megérdemel.

Az ifi fiúknál több kemény csatát láthattunk, Nagy Mátyás hatalmas csatában búcsúztatta Zsigó Csabát az 51 kilóban. Rózsa Dávid és Tóth György mérkőzése egy nagy adok-kapokról szólt, ebben az előbbi bizonyult jobbnak. Többen a válogatott tagjai közül idő előtt fejezték be a küzdelmeket, de parázs, magas színvonalú férfi döntők előtt állunk, és ezúton is sok sikert kívánok a versenyzőknek,” nyilatkozta Ács József az ifik harmadik nyíregyházi versenynapjáról.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség