F1-Archív: Raikkönen visszavonul a Ferraritól?

F1-Archív: Raikkönen visszavonul a Ferraritól?

2022: Charles Leclerc szerezte meg a pole-t a Szingapúri Nagydíj vizes-száradó pályán zajló időmérőjén, századokkal felülmúlva Sergio Perezt, Lewis Hamiltont és Carlos Sainzt. A vb-t vezető Max Verstappen ellenben csak nyolcadik lett, miután a Red Bull az utolsó köre félbeszakítására kérte a kifogyó üzemanyag miatt.

2021: Antonio Giovinazzi egyelőre kizárólag arra összpontosít, hogy a Formula-1-ben maradjon – a hírek szerint Guanyu Zhou veheti át a helyét az Alfa Romeónál. Bevallja, egyelőre egyáltalán nem foglalkozik a szérián kívüli opciókkal.

2020: A sajtóban szárnyra kap az információ, hogy az F2-es pilóta Nyikita Mazepin apja, Dimitrij Mazepin megvásárolja a Haas komplett F1-es csapatát. A nagy kérdést még Sergio Perez jövője jelenti, akit egész eddig a Haasnál „láttak” a legtöbben, de opció lehet még számára a Williams is – miközben az Alfa Romeónál sokak szerint a Kimi Raikkönen – Mick Schumacher páros lesz a befutó.

2019: Robbanás közeli helyzetet kockáztat a Ferrari, ha nem kezeli a pilóták közötti feszültséget, véli Ross Brawn, az F1 sportigazgatója az Orosz Nagydíjat követően, ahol a maranellóiak csapatutasításától volt hangos a sajtó.

2018: A Mercedes csapatutasításáról cikkezik az F1-es média. Az istálló az Orosz Nagydíjon a fenyegetően közeledő Sebastian Vettel miatt helycserét rendelt el az élen álló Valtteri Bottas és az őt követő Lewis Hamilton között, ami a futam másnapján is beszédtémaként szolgált.

2017: A szárnyaló Max Verstappen megnyerte a Malajziai Nagydíjat, amely emellett arról is emlékezetes maradt, hogy a levezető körön Sebastian Vettel és Lance Stroll összeütközött.

rb-2017-malaysia

2016: A Mercedesnek egyetlen kihívója sem akadt a Malajziai Nagydíj időmérő edzésén. Lewis Hamilton kényelmes, négy tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole-t, Nico Rosberg pedig a hibája ellenére is második lett.

2015: Jenson Button saját bevallása szerint kevés örömét leli a szenvedő McLaren-Honda vezetésében, a brit egy újabb évre mégis aláírt a csapattal.

2014: A Honda megosztott egy fotót készülő F1-es erőforrásáról. A japán márka 2008-ban vonult ki a sorozatból, 2015-től viszont motorszállítóként visszatér, és a McLarent fogja ellátni.

2013: Mivel Kimi Raikkönen év végén a Lotustól a Ferrarihoz igazol, a brit csapat most Romain Grosjeanba fekteti bizalmát. A francia pilóta eddig csapattársa árnyékában autózott, ám Eric Boullier reméli, hogy a finn távozását követően Grosjean képes lesz egy új szintet megugrani.

2012: A gazdasági válsággal küzdő Görögország F1-es pálya építésére készül. A Bloomberg szerint a projekt több mint 90 millió euróba kerül majd. Az ország eddig eléggé távol esett a sorozat körforgásától, sosem volt még pilótája a szériában.

2011: Bruno Senna még nem érzi, hogy belerázódott volna az F1-be. A brazil pilóta a Renault-nál helyettesíti Nick Heidfeldet, és eddig három versenyhétvégéből kétszer jobb időmérőt teljesített csapattársától, Vitalij Petrovtól.

senna-2011-renault

2010: Visszatérését fontolgatja a Porsche. A jövőben a német márka újra az autósport élvonalában versenyezne, ám a száguldó cirkuszban valószínűleg csak motorgyártóként venne részt.

2009: A visszavonulását emlegette Kimi Raikkönen, miután a Ferrari bejelentette, hogy jövőre Fernando Alonsót ülteti a helyére. A finn három évet szolgált a vörösöknél. Nevét szóba hozták korábbi csapatával, a McLarennel, de Raikkönen egyelőre azt sem döntötte el, hogy akarja-e folytatni a sorozatban.

2008: Bruno Senna érzi az esélyt az F1-es debütálásra. A GP2 25 éves ezüstérmesét több csapattal is szóba hozták, de konkrétabb információk egyetlen istállótól sem hangzottak el.

2007: A Renault visszavárja Fernando Alonsót. A spanyol 2006 végén a francia csapattól a McLarenhez távozott, ám ott belső viszályba keveredett csapattársával, Lewis Hamiltonnal. Erre reagálva Flavio Briatore csapatfőnök tett egy ajánlatot.

briatore-20071

2006: Michael Schumacher nyolcadik világbajnoki címe közelébe került, miután szenzációs teljesítménnyel, a hatodik helyről rajtolva megnyerte a Kínai Nagydíjat. Riválisa, Fernando Alonso a pole-ból indulva harminc körön keresztül vezette a futamot, ám végül második lett. A két pilóta így pontegyenlőséggel az élen áll a tabellán, ám eggyel több futamgyőzelme miatt a vb-cím jelenleg Schumacheré lenne.

2005: Az egyéni világbajnoki cím idén Fernando Alonso kezébe került, ám csapata egyelőre nem dől hátra, a konstruktőri cím kiosztása még odébb van, emiatt a spanyol sikerét is csak később ünnepli meg az alakulat.

2004: Felhördült az F1 világa, miután híre ment, hogy Silverstone 2005-ben kikerül a versenynaptáról. A Brit Nagydíj promótere elárulta, Bernie Ecclestone tarthatatlanul nagy összeget kér a futam rendezéséért, a pálya a múltban is örült, ha veszteség nélkül zárta az ügyletet.

baumgartner-2003-portre1

2003: Baumgartner Zsolt az F1-ben és a CART-ban is lehetőségek után kutat. A magyar pilóta idén két futamot teljesített a Jordan csapatánál, ahol jövőre is ülést kaphatna, ha kellő mennyiségű pénzzel áll elő.

2001: Huszadik Formula-1-es futamgyőzelmét aratta Mika Hakkinen az USA Nagydíjon. A finn a negyedik helyről rajtolva nyert, mögötte Michael Schumachert és David Coulthardot intették le.

formula.hu