Küszöbön a meglepetés: az Audi visszalép az F1-es szerepléstől?

Küszöbön a meglepetés: az Audi visszalép az F1-es szerepléstől?

Alapvetően az Andretti beszállásáról beszélgettek, amikor szóba került, hogy megbízható források szerint az Audi mégsem fogja befejezni a Sauber átvételét, és ezáltal nem is fognak belépni a királykategóriába. Ha pedig Andrettiék türelmesen várnak, akkor akár meg is vehetnék az Audi helyét a tíz jelenlegi csapat között, és így nem kéne miattuk bővíteni a mezőnyt.

Ez az amerikaiak számára tehát előnyös lenne, mert így a jelenlegi alakulatok vélhetően nem tanúsítanának komoly ellenállást feléjük, és szívesebben beengednék őket a sorozatba. A nagy hír azonban az, hogy az Audi talán mégsem száll be, hiába kötelezték el magukat, hiába vették már meg a Sauber egy részét 200 millióért, és hiába készülnek már egy ideje a 2026-os motorszabályokra.

Már korábban is voltak olyan szóbeszédek, hogy a márka nem feltétlenül áll jól az F1-es felkészüléssel, és némi lemaradásban vannak a programjukat tekintve. A műsor résztvevői pedig arról beszéltek, hogy két másik helyről is pontosan ugyanezt a hírt hallották, tehát könnyen előfordulhat, hogy van valóságalapja.

Az ezzel kapcsolatos bejelentés azonban vélhetően csak az idei szezon lezárulta után érkezne meg. Annak pontos okairól szintén nincs információ, hogy az Audi miért döntene a visszalépés mellett, de ez alapvetően a Forma–1-nek sem tenne jót, hiszen a 2026-os motorszabályokkal az új gyártókat akarták bevonzani.

A Porsche viszont nem tudott megegyezni sem a McLarennel, sem pedig a Red Bull-lal, és most könnyen lehet, hogy a Volkswagen-csoport másik nagy márkája is kiszáll a buliból. Vagy az is lehet, hogy valamilyen alternatív módon akarnak mégis becsatlakozni a Forma–1-be, és állítólag az sem véletlen, hogy ezek a pletykák éppen akkor kaptak szárnyra, amikor bejelentették, hogy az FIA elfogadta az Andretti F1-es nevezését.

De bármi is az igazság, érdemes a fentebb leírtakat komoly fenntartásokkal kezelni, amíg nem derül ki több információ.

Írta a Magyar Hírlap