Világ: A Wizz Air felfüggesztette Budapestről és Debrecenből Tel Avivba induló járatait

Világ: A Wizz Air felfüggesztette Budapestről és Debrecenből Tel Avivba induló járatait

Folyamatosan figyelik a helyzetet, de a légitársaság az utasok és a személyzet biztonságát tartja szem előtt.

Szombat reggel rakétatámadást indított a Hamász Izrael középső és déli részére, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette, az ország háborúban áll. A kialakult tragikus helyzet miatt a Wizz Air légitársaság közleményében azt írja:

„A Wizz Air az október 7-i izraeli légitámadások miatt a helyi és nemzetközi hatóságokkal történt egyeztetés után felfüggesztette a Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közti járatait. A ma hajnali Budapestről induló járat biztonságban leszállt az izraeli repülőtéren, ám onnan utasok nélkül tért haza. A ma reggel Debrecenből Tel Avivba tartó járat biztonsági okokból már Lárnakán szállt le. Az utasokat onnan visszaszállítjuk Debrecenbe.”

A Wizz Air hozzáteszi, állandó kapcsolatban állnak Izraellel, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, hogy nyomon kövessék az eseményeket és folyamatosan tájékoztassák utasaikat a legfrissebb információkról. Azoknak, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a jegyüket azt tanácsoljak tájékozódjanak egy harmadik félnél a menetrendváltozásokról.

Hozzáteszik, számukra továbbra is az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága az elsődleges.

Az Izraelben folyó háborúról szóló percről-percre tudósításunkat itt tudja követni.

HVG