Autó: Van ahol nem hatalmas elektromos SUV-okkal tervezik megmenti a világot

Autó: Van ahol nem hatalmas elektromos SUV-okkal tervezik megmenti a világot

A Nissan legfrissebb újdonsága nem egy újabb hegyomlásnyi méretű divatterepjáró, hanem egy parányi 4 személyes kisautó.

2,5 tonna, 5 méter és 500 lóerő – általában ezek a mifelénk kapható divatos hibrid és plugin SUV-ok legfőbb ismertetőjelei, no és persze a világ megmentésére hivatott zöld rendszám. E közben az ésszerű kialakítású és széles tömegek számára elérhető árú kisautók szépen lassan teljesen kikopnak a piacról, de nem Japában, ahol továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendenek az úgynevezett kei carok.

Most például a Nissan mutatott be egy ilyen parányi újdonságot, íme a 2024-es modellévű, felfrissített külső megjelenésű és modernizált technikájú Dayz:

A 3,4 méter hosszú, 1,47 méter széles és 1,66 méter magas újdonság fordulóköre mindössze 9 méter, ami kiváló városi használhatósággal kecsegtet.

Az átszámítva mintegy 3,5 millió forinton nyitó alapmodell 660 köbcentiméteres háromhengeres szívó benzinmotorja 48 lóerős teljesítményű, az 5,1 millió forintos csúcsmodell pedig 64 lóerővel gyötri a 14 colos kerekeket. A fokozatmentes CVT automata váltó és az elsőkerék-hajtás alap, az összkerék-hajtás feláras tétel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG