Vona Gábor elárulta, beülne-e az Európai Parlamentbe

Vona Gábor elárulta, beülne-e az Európai Parlamentbe

Vona Gábor vezeti a Második Reformkor (2RK) európai parlamenti listáját, a második helyre Pekárné Farkas Emese alelnök került – jelentette be legutóbbi sajtótájékoztatóján a pártelnök, aki rögtön közölte azt is, ha pártja mandátumhoz is jut a jövő évi választáson, ő nem teszi át a székhelyét Strasbourgba vagy Brüsszelbe, helyét átadja a lista második helyén szereplő alelnöknek – írták.

A döntést Vona azzal indokolta, hogy a 2024-es választásnak nem pusztán az Európai Unió szempontjából van tétje, az eredmények belpolitikai jelentősége is lesz. 

2024 a magyar belpolitikában korszakváltás lesz, mert le fog tisztulni, melyek azok a politikai erők, amelyek folytathatják a munkájukat – fogalmazott a pártelnök, aki szerint a 2022-es országgyűlési választás az ellenzéki összefogás miatt nem adott képet a pártok valós támogatottságáról, a jövő évi EP-választás azonban tiszta képet fog adni az egyes pártok népszerűségéről. 

A döntést Vona azzal indokolta, hogy a 2024-es választásnak nem pusztán az Európai Unió szempontjából van tétje, az eredmények belpolitikai jelentősége is lesz – írták.

Írta a Magyar Hírlap