Itthon: Hadházy Ákos: Az Izraelben rekedt magyarok helyett a kormánytagokat vitték a honvédségi repülők

Itthon: Hadházy Ákos: Az Izraelben rekedt magyarok helyett a kormánytagokat vitték a honvédségi repülők

A független országgyűlési képviselő szerint a gépek Grúziába, egy kihelyezett kormányülésre vitték a teljes kormányt és a miniszterelnököt.

Elérte az ötszázat a kormány által Izraelből kimenekített magyarok száma – számolt be róla a Külügyminisztérium. Hadházy Ákos szerint azért csak mostanra, mert több nap is kimaradt a mentőakcióból, a honvédségi gépek ugyanis Grúziába szállították a kormányt, ezért nem tudtak Izraelből evakuálni, írja az rtl.hu.

„Csak napok múlva küldött a Külügyminisztérium vagy a magyar kormány repülőgépeket. Közben azt is tudjuk a nyilvános adatbázisokból, hogy ezek a repülőgépek máshová repültek. Ezek a repülőgépek vitték ki Grúziába egy kihelyezett kormányülésre a teljes kormányt és a miniszterelnököt” – mondta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Szerinte árulkodó, hogy csak a kormányülés végeztével folytatták a magyarok légi kimenekítését. „A honvédségi repülőgépeknél elsődleges volt inkább a kormánytagok szállítása Grúziába, mint az Izraelben rekedt honfitársaink hazaszállítása” – mondta.

Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok közül volt, aki bírálta a kormányt a késedelemért. A külügy szerint az első napokban sok magyar nem élt a felkínált lehetőséggel és önként döntött a maradás mellett. Később aztán mégis nagy számban jelentkeztek, hogy mennének.

HVG