Vlagyimir Putyin: Orbán Viktor magyarpárti politikus

Vlagyimir Putyin: Orbán Viktor magyarpárti politikus

Orbán Viktort gyakran vádolják oroszpártisággal, de ez nem igaz, ő egy magyarpárti politikus – fogalmazott Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök kínai látogatása alkalmával egy sajtótájékoztatón elmondta, a magyar kormányfőt nem azért támadják, mert más álláspontot képvisel, mint a többi európai vezető, hanem azért, mert van bátorsága megvédeni népe érdekeit – számolt be a Magyar Nemzet.

Erre pedig a legtöbb politikus Európában jelenleg nem képes – tette hozzá. 

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor kedden tárgyaltak Kínában, ahova mindketten Hszi Csin-ping kínai államfő meghívására érkeztek. A kormányfő felvázolta a magyar békepárti álláspontot az orosz elnöknek, valamint energetikai kérdések is szóba kerültek. 

– Annak ellenére, hogy a mai geopolitikai körülmények között a kapcsolattartás és a kapcsolatok fejlesztésének lehetőségei nagyon korlátozottak, mégis örömteli, hogy néhány európai országgal mégis fenn tudjuk tartani és fejleszteni tudjuk partnerségünket. Az egyik ilyen ország Magyarország – húzta alá a találkozón Putyin. Orbán Viktor elmondta, Magyarország igyekszik mindent megtenni a kétoldalú kapcsolatok megmentéséért, és érdekelt a gazdasági együttműködés folytatásában, amíg csak lehetséges.

Írta a Magyar Hírlap