„Még előttünk vannak, de holnap megpróbáljuk elkapni őket” – Hamilton

„Még előttünk vannak, de holnap megpróbáljuk elkapni őket” – Hamilton

Váratlan fordulattal zárult az USA Nagydíj időmérő edzése: Verstappen köridejét pályaelhagyás miatt törölték, így a holland csak a hatodik helyet szerezte meg. A pole-pozícióra Charles Leclerc csapott le, míg a második helyet Lando Norris szerezte meg.

A szabadedzésen is erős tempót mutató Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton a harmadik helyre kvalifikálta magát, mindössze kilenc ezreddel lemaradva az első sorról. A brit így értékelt az időmérő végén:

„Nagyon szeretem az Egyesült Államokat, jó az idő, gyönyörű az ország. A pálya is egészen elképesztő – számos pilóta kedveli, nekem az egyik kedvencem Silverstone mellett. Legendás vonalvezetése van, trükkös benne, hogy ennyire buckás: egy igazi kihívás.”

„Nagyon köszönöm mindenkinek a gyárban, hogy ennyi munkát fektettek abba, hogy közelebb kerüljünk a többiekhez. Mindenki keményen dolgozik ezért, nagyra tartom az erőfeszítésüket. Még mindig előttünk vannak egy kicsivel, de holnap ismét megpróbáljuk elkapni őket.”

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a futamgyőzelemre, így felelt a hétszeres világbajnok: „Mindenképpen meg fogom próbálni. Egy ilyen elképesztő közönséggel bármi lehetséges.” 

formula.hu