Élet+Stílus: Kern András járdás parkolásai: eljárást indított a rendőrség, a kerület is lépéseket tesz

Élet+Stílus: Kern András járdás parkolásai: eljárást indított a rendőrség, a kerület is lépéseket tesz

Igazi lavinát indított el Kern András azzal, hogy rendszeresen lazán felparkol a járdára, amíg beszalad a pékségbe egy túrós péksüteményért, még a kerület vezetése is komoly változást jelentette be miatta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság a szabálytalan parkolás ügyében szabálysértési eljárást indított

– válaszolta a Metropol megkeresésére a rendőrség, miután Kern Andrást rövid időn belül már harmadszor fotózták le, hogy amíg beszalad egy Margit körúti pékségbe, parkolóhelyek híján nemes egyszerűséggel a zebrán keresztül felhajt a járdára, és otthagyja az autóját.

Kern a Metropol megkeresésére nem kívánta kommentálni az ügyet.

Korábban azonban azt nyilatkozta, szerinte nem ő a hibás, hanem az a helyzet, hogy nincs parkolási lehetőség a pékségnél, ezért szerinte oda legális parkolót kéne építeni. Erre már a kerület polgármestere, Őrsi Gergely is reagált, szeptember eleje után most másodszor is.

Posztjából kiderül:

úgy döntöttek, nem is egyszerűen parkolásgátló virágládákkal tartják távol Kern András autóját a gyalogosoktól, hanem az egész betonburkolatot zöld területre cserélik.

„A parkolással kapcsolatban csak megismételni tudom a véleményem. A szabályok mindenkire vonatkoznak, és hírességektől, közszereplőktől elvárható a példamutatás” – tette hozzá Őrsi, aki azt is megírta, rendkívül sokan keresték meg Kern parkolási szokásai miatt.

És ha ez még nem lenne elég hír Kern parkolása kapcsán, az RTL még annak is utánajárt, mi az, ami annyira fontos a művésznek, hogy minden szabály áthágása révén is mindenképpen meg kell szereznie: „Általában mindig ugyanazt veszi, a kedvence a túrós-barackos álom, ami egy piskótakocka, túróval és sárgabarackkal a tetején, illetve ugyanebből a tönkölyös-diós-szilvás, amiben szilvalekvár van és dióval van megszórva a teteje.”

A pékség munkatársa egyébként azt mondta a csatornának:

Kern rendszeresen ugyanoda jár, és minden egyes alkalommal felparkol a járdára a célja érdekében.

A pékségtől 1-2 perc sétányira egyébként vannak parkolóhelyek.

HVG